Case cu consum redus

Case pe structură de lemn, case cu consum redus, case ecologice

Sintagma originală "sustainable development" din limba engleză a fost preluată din varianta franceză "developpement durable" şi o găsim tot mai des în planurile de viitor ale ţărilor mai vechi sau mai nou integrate în Uniunea Europeană. Într-o traducere liberă a esenţei acestui concept :să construieşti folosind cu grijă resursele gândindu-te la sănătatea celui care va sta în casa pe structură de lemn (casa cu consum redus), dar şi cu gândul la păstrarea planetei pentru generaţiile viitoare.

În varianta standard, casele concepute în conformitate cu STANDARDUL APROCOR corespund integral tuturor exigenţelor obligatorii din EUROCODE 5 şi sunt competitive cu cele realizate de marile firme europene în domeniu.

 • - componentele de structură (lemn, tratamente, placi OSB, conectori, vată minerală, folii) sunt procurate de la cele mai redutabile firme europene, au toate avizele sanitare şi certificatele de garanţie la zi. Materialele de finisaje şi instalaţiile pe care vi le propunem pentru casele cu consum redus sunt de asemenea în standardele europene şi veţi găsi consilierea necesară pentru cele mai potrivite opţiuni la specialiştii noştri

 • - soluţiile standard pe care le oferim pentru casele cu consum redus realizează un confort termic şi fonic deosebit. Dacă în acest moment consumul energetic mediu în UE este intre 250 şi 400 kWh/m2/an la casele construite înainte de 1995 iar noile reglementări energetice acordă facilităţi bancare şi de amplasament numai caselor noi care garantează un consum maxim de 100..120 kWh/m2/an - sistemele tradiţionale (cărămidă, beton) se adaptează cu greu şi cu costuri suplimentare acestei cerinţe. Varianta standard APROCOR, case pe structură de lemn (case cu consum redus), se încadrează cu uşurinţă în limita unui consum anual de maximum 70..80 kWh/m2 şi este practic unul dintre cele mai performante şi dorite (de oficialităţi) sisteme de execuţie

Este foarte important că putem oferi şi soluţii pentru casele pe structură de lemn care duc la un standard 100% ecologic conform celor mai exigente dorinţe ale ecologiştilor şi cu un consum energetic care încadrează oferta noastră în zona "caselor cu consum energetic redus" , 40...50 kWh/m2/an. Este adevărat, pentru case din lemn ecologice, soluţia constructivă presupune un efort financiar suplimentar de 15-20% - dvs. urmând să analizaţi împreună cu specialiştii noştri oportunitatea unei asemenea opţiuni. Putem importa materialele necesare pentru construcţia de case din lemn ecologice şi avem soluţiile tehnice cele mai potrivite pentru proiectare şi execuţie.

Plăcile de OSB 3 standard, necesare învelirii pereţilor pe exterior a caselor pe structură de lemn, (caselor cu consum redus) care se încadrează în norma europeană NF EN 120 clasa E1 (emanaţiile de formaldehidă sub 8 mg/100g) pot fi înlocuite cu OSB PUR cu conţinut zero de formaldehidă, vata minerală se poate înlocui cu lână de oaie special tratată, bumbac, celuloză sau plăci speciale pe baza de lemn etc. Fiind materiale scumpe şi pe piaţa vest-europeană, costurile sunt mai ridicate dar suntem alături de dvs. în alegerea soluţiei optime.

Pentru sporirea rezistenţei termice a anvelopei, pereţii exteriori ai caselor pe structură de lemn, vor avea structura mărită cu 50-75%, planşeu din lemn termoizolator la contactul cu fundaţia, acoperiş supraizolat şi ventilat. Repetăm: avem soluţiile tehnice adecvate şi putem procura toate componentele care în acest moment nu se găsesc pe piaţa materialelor de construcţii din România.

Pentru lucrările din străinătate dorite în standardul local cel mai înalt, colaborăm cu specialiştii clienţilor pentru a găsi soluţia optimă între prefabricarea cât mai complexă în atelierele nostre şi deci importarea tuturor materialelor şi completarea parţială a unor materiale cu ocazia montajului.

 

Case ecologice, case sanatoase, case ecologice din lemn

Este foarte important că putem oferi şi soluţii ecologice pentru casele pe structura de lemn conform celor mai exigente dorinţe ale ecologiştilor. Este adevărat, soluţia constructivă pentru casele din lemn ecologice, presupune un efort financiar suplimentar de 15-20% - dvs. Materialele necesare pentru construcţia de case din lemn ecologice le putem importa  şi avem soluţiile tehnice cele mai potrivite pentru proiectare şi execuţie.

Continuare: Case ecologice, case sanatoase, case ecologice din lemn

 

Case pe structură de lemn: modele de case pe structură de lemn

SC MOBAR SA din Radauţi (judeţul Suceava) construieşte case cu 2 camere, 3 camere, vile, minihoteluri, pensiuni, cabane, cu proiectul propriu sau al clientului, pe structură din lemn,  placate cu  OSB şi izolate cu vată minerală.

Producţia de case pe structură de lemn se execută după reglementări moderne de nivel european EUROCODE 5, astfel obţinându-se o rezistenţă mare la foc şi calamităţi naturale precum şi o perioadă lungă de exploatare.

Sistemul constructiv este în străinătate cunoscut sub diverse denumiri: Holzrahmenbau, Ossature Bois, case americane, 2"x4"-2"x6", etc. La exterior finisajele pot fi cu tencuială armată pe polistiren sau alte materiale termoizolante, sau cu lambriu din lemn, iar în interior finisajele sunt pe rigips sau lambriu din lemn.

Continuare: Case pe structură de lemn: modele de case pe structură de lemn

   
Pagina principală Case cu consum redus
 • case din osb
 • case osb
 • proiecte case osb
 • casa din OSB
 • case osb proiecte
 • casa osb
 • MODELE CASE OSB
 • PROIECTE CASE DIN OSB
 • cabane din osb
 • casute din osb
 • case din placi osb
 • case construite din osb
 • case de osb
 • proiecte case europene
 • cabane osb
 • modele de case din osb
 • case din osb proiecte
 • modele case din osb
 • cabana din osb
 • proiect casa osb
 • MODELE CASE ECOLOGICE
 • osb exterior

Mobar SA str Salcâmilor nr. 3 Rădăuţi, Suceava 725400 RO

Info case: tel. fix +40 230 56 12 14; mobil 0744 52 88 29

Info mobilă: 0744 471 726