Case pe structură de lemn: modele de case pe structură de lemn

SC MOBAR SA din Radauţi (judeţul Suceava) construieşte case cu 2 camere, 3 camere, vile, minihoteluri, pensiuni, cabane, cu proiectul propriu sau al clientului, pe structură din lemn,  placate cu  OSB şi izolate cu vată minerală.

Producţia de case pe structură de lemn se execută după reglementări moderne de nivel european EUROCODE 5, astfel obţinându-se o rezistenţă mare la foc şi calamităţi naturale precum şi o perioadă lungă de exploatare.

Sistemul constructiv este în străinătate cunoscut sub diverse denumiri: Holzrahmenbau, Ossature Bois, case americane, 2"x4"-2"x6", etc. La exterior finisajele pot fi cu tencuială armată pe polistiren sau alte materiale termoizolante, sau cu lambriu din lemn, iar în interior finisajele sunt pe rigips sau lambriu din lemn.

Lemnul folosit în construcţia de case pe structură de lemn, este prelucrat în dulapi cu ajutorul forestoarelor din cadrul societaţii, iar dulapii obţinuţi sunt uscaţi în uscătoarele proprii, după care sunt trataţi antiseptic si ignifug.

Datorită panourilor  montate în atelier pe mese speciale cu acţionare pneumatică, la montajul unei construcţii pe structură de lemn timpul este scurt şi nu anotimpul sau starea vremiinu este inportantă.

La montajul unei case pe structură de  lemn participă o echipă formată din 4-5 persoane, iar costurile se negociază în funcţie de arhitectura şi complexitatea casei.

Construcţia unei case pe structură de lemn "la roşu" este de cca 45 zile de la data încheierii contractului, iar pentru construcţia la cheie "la cheie"  este nevoie de cca. 100 zile.

Coeficientul de transfer termic la casele pe structură din lemn este de cca 0.20 W/m2.K

Putem oferi şi soluţii la casele pe structură din lemn care duc la un standard 100% ecologic conform celor mai exigente dorinţe ale ecologiştilor, cu un consum energetic care încadrează oferta noastră in zona "caselor cu consum energetic redus" , 40...50 kWh/m2/an. Soluţia  constructivă ecologică presupune un efort financiar suplimentar de 15-20% - acest lucru urmând a fi analizat  împreună cu specialiştii noştri  pentru a obţine cel mai bun pret. Firma noastră poate importa materialele necesare construcţiei de case din lemn si avem soluţiile tehnice cele mai potrivite pentru proiectare şi execuţie.

Spaţiul locuibil la casele pe structură de lemn, este cu cca. 10-15% mai mare decât la o casă din cărămidă patrând aceleaşi dimensiuni exterioare, deoarece pereţii caselor pe structură din lemn au o grosime mai mică decât şa casele pe caramidă.

Casele pe structură din lemn au ca avantaj important şi comportarea elastică a structurii de lemn care rezistă cu pierderi minime la cutremure de gradul 8-8,5 pe scala Richter.

SC MOBAR SA la încheierea fiecărei lucrări contractate oferă o garanţie pe 10 ani, pentru eventualele vicii ascunse ale structurii din lemn , iar la celelalte materiale folosite garanţia este dată de producător.

Societatea MOBAR este membră APROCOR (Asociaţia producătorilor români de case cu viteză mare de execuţie),  construim după un standard  exigent şi performant, care este în concordanţă cu standardul UE EUROCOD 5 şi cu normele  DIN şi DTU.

Pagina principală Case cu consum redus Case pe structură de lemn: modele de case pe structură de lemn

Mobar SA str Salcâmilor nr. 3 Rădăuţi, Suceava 725400 RO

Info case: tel. fix +40 230 56 12 14; mobil 0744 52 88 29

Info mobilă: 0744 471 726